StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRasistički ispadi

Hrvatska diplomatkinja šokirala komentarima na Facebooku o čistoj i bijeloj Europi, hitno pozvana u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova<br />  

Piše Šibenski.hr, JL
16. kolovoza 2019. - 23:12

Prva tajnica u hrvatskoj ambasadi u Republici Njemačkoj Elizabeta Mađarević i svojevremeno članica tajništva hrvatskog pregovaračkog tima za pristup hrvatske Europskoj uniji zadužena za pitanja vanjske, sigurnosne i obrambene politike na svom je Facebook profilu tri fotografije 8. kolovoza ove godine komentirala riječima:

"Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani kako je bilo samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebao biti dobar oglas za ljetovanja. Čovjek bi pomislio da to više nije moguće, ali na svu sreću je".

Index dodaje da Mađarević na svom Facebook profilu objavljuje i sadržaj koji je, naočigled, protiv LGBTIQ zajednice te konstatira da je "moguće ozdraviti i osloboditi se sve te nemoralnosti i psiholoških poremećaja".

Nadalje, navode da je Mađarević na svom Facebook profilu podijelila članak njemačkih novina Frankfurter Allgemeine naslova "Uhidbeni nalog za ubojstvo nakon napada nožem" objavljen 1. kolovoza ove godine te uz njega na engleskom napisala sljedeće riječi: "...Migranti, većinom muslimani, u Europu ne dolaze samo zbog socijalnih prava i europskih putovnica, koje dobiju u jako kratkom roku (u arapskim državama nikada ne bi dobili ni putovnicu ni državljanstvo ni socijalna prava čak i da tamo žive desetljećima), nego i zbog političkih razloga islamizacijske agende. Europo, moraš naučiti reći ne i izgraditi svoje samopoštovanje i kršćanski identitet koji je stvorio neke od najrazvijenijih dijelova svijeta."

Mađarević je prošle godine na svom Facebook profilu podijelila i kolumnu naslova "Vrijeme je da se Katolička crkva u Irskoj očisti od kulturalnog katoličanstva" koju je za internetski portal Lifesitenews.com (producira ga kanadska "pro-life" organizacija Campaign Life Coalition (CLC)) napisao izvjesni Anthony Murphy. "Katolik jednostavno ne može podržavati pobačaj", napisala je Mađarević iz poveznicu te citirala dio članka.

Mađarević je u srpnju ove godine podijelila još jedan članak sa stranice Lifesitenews.com - ovaj je nosio naslov "Muškarac koji se identificira kao 'žena' od grada traži da se odobri LGBT zabavu na bazenu za 'toples" 12-godišnjake, ali ne i roditelje". "Ovaj slučaj pokazuje kako je LGBTQ povezan s pedofilijom. Mentalni poremećaji u slučajevima poput ovog također su poprilično jasni. Problem je to što mediji to vole nazivati "slobodom izražavanja", a ne onim što to je.

Tajnica u hrvatskoj ambasadi u Njemačkoj na svom je Facebook profilu komentirala i njemački zakon koji strancima dopušta obnašanje dužnosti u tamošnjoj policiji. "Sigurnost Nijemaca je stavljena u ruke stranaca koji žive u Njemačkoj - kako bi se poboljšala društvena integracija. Očito, socijalna integracija stranaca u njemačko društvo je važnija od sigurnosti i dobrobiti njemačkih građana. Tja, integracija je ključna riječ za sve. Ja se samo pitam kako će turski ili iranski policajac braniti Nijemca, a ne svog turskog ili iranskog sunarodnjaka. Lojalnost očito nije toliko važna za integraciju (zato europska multikulturna društva funkcioniraju tako savršeno loše)", napisala je Mađarević.

Index navodi i da je Mađarević drugdje na internetu objavljivala svoje stavove i članke u kojima je Istanbulsku konvenciju opisala kao "tragediju", ljudska prava kvalificirala kao "nepostojeća" i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel spočitnula izjavu da je "islam sastavni dio njemačke kulture".

Prva tajnica u hrvatskoj ambasadi u Republici Njemačkoj Elizabeta Mađarević na svom je Facebook profilu komentirala medijske napise o njezinoj objavi u kojoj je uz tri fotografije napisala: "Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani kako je bilo samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebao biti dobar oglas za ljetovanja. Čovjek bi pomislio da to više nije moguće, ali na svu sreću je".

"Na godišnjem odmoru izvan Hrvatske zovu me prijatelji i kažu da sam postala tema dana. Dapače, da je Index objavio 'lijepu' priču o meni na komentar o autentičnoj Europi kojeg sam objavila na svom privatnom profilu nakon posjeta jednoj zemlji na Mediteranu izvan Hrvatske. Niti sam dužnosnik, niti političar, već obična osoba koja ima pravo na privatnost, ali imam svoje konzervativne stavove od kojih ne odstupam i koje dijelim slobodno jer živim u slobodnoj zemlji, a koji su zasnovani na činjenicama", napisala je Mađarević."Neprofesionalno je od današnjih novinara na ovakav način uništavati obične ljude. Ili više ne smijemo biti misleća bića i imati slobodu govora? A ako nekome treba objašnjavati kako je Europa demografski izgledala prije koje desetljeće i kroz čitavu povijest, neka samo okrene demografsku statistiku."

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova "oštro se ogradilo od stajališta koje je na društvenim mrežama objavila njihova djelatnica Elizabeta Mađarević, od siječnja 2019. godine na diplomatskom mandatu u Berlinu.

S obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe vanjskih poslova, ali i Zakona o državnim službenicima, djelatnica je odmah pozvana u Ministarstvo gdje će se, bez odlaganja, utvrditi sve činjenice vezane uz spomenute objave.

Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo će poduzeti odgovarajuće mjere propisane Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima.", priopćili su iz MVP-a.

 

 

18. travanj 2024 11:28