StoryEditor
Hrvatska i svijetAkcija spašavanja

HGSS-ovci i dalje tragaju za nestalim Poljakom na Biokovu, a od jučer imaju i novu akciju: traže 50-godišnjaka na području Knina

Piše Šibenski.hr
2. kolovoza 2020. - 19:42

Još uvijek traje potraga za poljskim državljaninom koji je nestao na Biokovu. U Dnevniku N1 gostovao je pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić Čerčo i govorio o tijeku potrage za nestalim turistom.

Gavrić Čerćo je kazao kako je na terenu 30 ljudi, ali kako potraga zasad još uvijek nije dala rezultata. 

"On je planinski trkač koji je spreman. Nije on nespreman otišao na Biokovo. On je imao i GPS trag, imao je sat koji se može pratiti, ali činjenica je da ga još uvijek nismo našli", govori Gavrić Čerčo.

Riječ je, kaže Gavrić Čerčo, o najnepristupačnijem dijelu Biokova koji je vrlo zahtjevan i najavljuje kako se u ponedjeljak kreće s velikom akcijom u koju će se uključiti svi spasioci iz Hrvatske. 

"Ono što zasigurno mogu reći i potvrditi jest da dajemo sve od sebe. Maksimalnu podršku imamo od Ministarstva obrane i zrakoplovne baze u Divuljama. Sinoć smo imali potragu i oko Knina, nestao je 50-godišnji muškarac. Kako stvari stoje, ni tamo nemamo pozitivnih rezultata", pojašnjava.

Kaže kako se broj akcija u HGSS-u nije smanjio već naprotiv povećao. "Mi smo aktivni sudionici opskrbe i rada po pitanju covida, zato što smo mi sudionici civilne zaštite", kazao je Gavrić Čerčo. 

item - id = 1035983
related id = 0 -> 1143718
related id = 1 -> 1143372
29. studeni 2021 09:18