StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSkandal u zagorskoj općini

HDZ-ov načelnik EU novcem gradi fontanu u obliku slova 'U': 'Napravit ću pravi hrvatski trg koji će se noću vidjeti iz aviona'

Piše PSD
24. lipnja 2019. - 18:59
Mirko Krznar, načelnik općine Konjščina

Mala zagorska općina Konjščina uskoro bi trebala dobiti novi trg koji se djelomično financira i sredstvima iz europskih fondova. Specifičnost ovog trga je u tome što će njime dominirati fontana koja svojim oblikom podsjeća na stilizirano slovo „U“, odnosno na ustaški simbol, piše Nacional.

 

Na čelu projekta je HDZ-ovac Mirko Krznar, načelnik Konjščine, koji je 90-ih radio u Saboru kao pripadnik saborske straže. Nacional je objavio izgled projekta u kojem se vidi kako su jedine klupe za sjedenje oko fontane postavljene na vrhu tako da čine karakteristično slovo 'U'.

Nacionalov sugovornik iz Konjščine rekao je da je načelnik Krznar u nekoliko navrata rekao da će napraviti pravi hrvatski trg: "Krznar je naglasio da će tim komunjarama i partizančekima napraviti pravi hrvatski trg koji će se noću vidjeti i iz aviona"

Cjelokupno uređenje trga statajt će 1,5 milijuna kuna. Dio financira država, dio županija, a dio EU fondovi.

Osim spornog trga, načelnik Krznar je svoje sugrađane prošle godine za Dan općine počastio koncertom Marka Perkovića Thompsona, iako to nije bila želja mještana Konjščine. Načelnik nikada nije otkrio koliko je platio Thompsonu za pjevanje u Konjščini, ali nije ni demantirao informacije da je općina Konjščina za taj koncert platila između 150 i 200 tisuća kuna.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

24. travanj 2024 14:31