StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOčerupana zlatna koka

Gubitak Tiska znatno je povećan i iznosi 47,5 milijuna kuna

31. listopada 2017. - 17:38


Gubitak Tiska d. d., trgovačke kompanije iz sastava Agrokora, u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 47,5 milijuna kuna, što predstavlja njegovo povećanje s obzirom da je u istom lanjskom razdoblju iznosio 8,8 milijuna kuna, pokazuje nerevidirano, nekonsolidirano financijsko izvješće objavljeno u utorak.

Uprava ocjenjuje da je na povećanje gubitka najviše utjecalo smanjenje bruto marže od prodaje robe, za 37,9 milijuna kuna, čemu je, kako se navodi, najznačajnije pridonio pad bruto marže u segmentu maloprodaje, u iznosu od 29,7 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Tiska u prvih šest mjeseci iznosili su 998,5 milijuna kuna i bili su 20 posto manji od onih ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Istovremeno su ukupni rashodi smanjeni za 16,3 posto, na 1,04 milijarde kuna.

Uprava najavljuje da će se budući razvoj kompanije temeljiti na optimizaciji maloprodaje, optimizaciji i unapređenju veleprodaje i restrukturiranju logističkog dijela poslovanja.

Konsolidirano financijsko izvješće za Tisak Grupu pokazuje gubitak u prvih šest mjeseci od 104,1 milijuna kuna. U grupu uz Tisak ulaze i tvrtke Tisak usluge, Tisak Backstage i e-Kolektor.

Objavu kvartalnih financijskih izvješća kompanije iz sastava Agrokora čije dionice kotiraju na burzi odgađale su u dva navrata. U četvrtak su najavile objavu polugodišnjih izvješća, dok će o datumu objave poslovnih rezultata za treće tromjesečje naknadno obavijestiti.


20. travanj 2024 01:04