StoryEditor
Hrvatska i svijetkorona u sabornici

Gordan Jandroković i Željko Reiner završili u samoizolaciji, predstojnik Ureda predsjednika Sabora pozitivan na koronavirus

Piše PSD, Jutarnji.hr
30. rujna 2020. - 11:27
Gordan JandrokovićGoran Mehkek/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković iduća će dva tjedna biti u samoizolaciji, jer je predstojniku njegova Ureda u utorak navečer potvrđena zaraza koronavirusom.

Budući da je predsjednik Sabora Jandroković bio u kontaktu s predstojnikom Ureda dan ranije, epidemiolozi su mu odredili dvotjednu samoizolaciju. Predsjednik Hrvatskoga sabora nema simptome bolesti, a u vrijeme njegova izostanka sjednicama će predsjedati potpredsjednici Sabora. Isto tako sve ostale aktivnosti iz djelokruga rada predsjednika Sabora odvijat će se redovno, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Osim Jandrokoviću, mjera samoizolacije određena je i potpredsjedniku Sabora akademiku Željku Reineru, tajniku Sabora Davoru Orloviću te četvorici djelatnika u kabinetu predsjednika Sabora.

Mjera samoizolacije računa se od utorka, a na snazi će biti do 12. listopada, rečeno je iz saborske Službe za medije, prenosi Jutarnji.hr.

Podsjetimo, od visokih dužnosnika Vlade jedino je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica bio pozitivan na koronavirus.

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 213 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrlo je pet osoba, a broj aktivnih slučajeva iznosi 1256, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

12. svibanj 2021 10:22