StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSJAJNA IDEJA

Goran je sjeo za volan autobusa, upalio se agregat i Urban je krenuo pjevati: ekipa je pljeskala s balkona i plesala na ulici, pogledajte snimke

Piše M.K.
17. travnja 2020. - 18:18

Damir Urban oduševio je danas svoje Riječane, održavši diljem gradskih ulica koncert iz turističkog autobusa.

Riječ je o prvom od 12 malih glazbenih nastupa, zamišljenih kao poklon svim Riječanima u vrijeme pandemije koronavirusa.

- Sve lokacije na kojima će se održavati svirke odabrane su na način da građani neometano mogu pratiti bez napuštanja svojih domova, prozora i balkona.

Cjelodnevna mini turneja po riječkim kvartovima iz turističkog autobusa održava se na inicijativu Damira Urbana i uz potporu Grada Rijeke, a kao poklon svim građanima te kao podrška inicijativi #ostanidoma - obznanio je na Facebook stranici riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Svoju ideju na Facebooku je objasnio i riječki glazbenik, pa je napisao:

- Rijeko,

prozore širom otvori,
i na njih jastuke stavi.
Pleme se smije i pjeva...

Urban&4, u sastavu Urban&2 (jer drugačije ne bismo mogli ispoštovati upute stožera o držanju fizičke distance), odnosno bez Marka i Saše, ali potpomognuti Goranom za volanom autobusa i tonskim majstorom Igorom, a i jednim agregatom, upravo kreću turističkim busom na mini turneju Rijekom, da na ovaj način, barem malo, pokušamo uljepšati ova čudna vremena.

Godinama vi nama dolazite na koncerte, zahvaljujući vama oni su gotovo uvijek rasprodani, zahvaljujući vama mi smo sretni i ostvareni kao glazbenici.

image
Matija Djanješić/Hanza Media


A danas - ostanite doma i naćulite uši, danas je dan kad mi dolazimo vama, da vam vratimo barem dio duga. Danas mi, na ulicama našega grada, pod vašim prozorima, pod vašim balkonima, sviramo za vas".

Urban je i emitirao koncert izravno na Facebooku, a na taj ga je način pratilo 47 tisuća ljudi.


A s kolikim su oduševljenjem Riječani dočekali ovaj sjajan glazbeni i ljudski dar svjedoče fotografije i snimke našeg reportera.

 

 

 

02. svibanj 2024 11:20