StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkakav argument

Gliserom ušao među kupače, svađao se s njima pa im pokazivao guzicu: ‘Ja sam branitelj, a tko ste vi‘

Piše Šibenski.hr
28. kolovoza 2023. - 10:42

Mještani otoka Molata i ovog ljeta muče muku s neodgovornim i bezobraznim nautičarima, piše Morski.hr.

Tako se ove subote dogodio incident u uvali Jazi, gdje se nalazi mjesno kupalište propisno ograđeno plutačama (takozvanom krunicom) od obale udaljenom najviše 100 metara, prema Pravilniku o sigurnosti na uređenim kupalištima.

- Ovi posjetitelji ipak su nadišli sve dosadašnje kad je čovjek s brodice nakon svađe s mještanima skinuo gaće i pokazao guzicu kao posljednji argument svog pravednog ulaska s gliserom među kupače - prepričava čitateljica portala Morski.hr nemilo iskustvo.

- Kupači koji su se zatekli pred pramcem brodice negodovali su i upozorili kako "krunica" postoji da bi se spriječio ulazak u kupalište i ne daj Bože veće nesreće. To je kod vlasnika brodice izazvalo burnu reakciju pa su kupačima uzvratili rečenicama poput: "ma da to je vaš otok, zato vam i tako izgleda, drugi put nam pokažite iskaznice da ste vlasnici otoka, pa pazili smo na djecu"..., a na kraju je eskaliralo pozivanjem na braniteljski status, jer on se je borio i sad ima to, a slanje u materinstvo je već uobičajena ikonografija... - priča čitateljica za Morski.hr.

- I nisu oni bili jedini u subotu koji su tako bezobzirno ušli u valu među djecu i kupače... Priča o nesavjesnim i neukim nautičarima traje godinama. Objašnjavanja, uvjeravanja, a ponekad i incidenata je bilo svakojakih, pa je Mjesni odbor odlučio uložiti u dugačku krunicu kako bi zaštitio kupače. Spomenimo i kako s druge strane otoka postoji luka s organiziranim prihvatom nautičara i vezovima za sve koji žele doći ili razgledati otok - pojašnjava otočanka.

27. travanj 2024 22:41