StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKaos u Mostaru

Glasači dolaze iz cijele Hercegovine, ostavljaju automobile gdje god stignu; ne smeta im ni jak vjetar ni snijeg, čekaju u redovima da bi glasali

Piše Šibenski.hr
5. siječnja 2020. - 15:33

Dok na mostarskim biralištima tijekom drugog kruga izbora za hrvatskog predsjednika sve protječe u najboljem redu, na ulicama u nedjelju ipak vlada potpuni kaos.

Kako je objavio portal Klix.ba, glasači koji dolaze iz cijele Hercegovine automobile ostavljaju nasred ulica, trotoara i na pješačkim prijelazima, očito u želji da obave svoju građansku dužnost i glasom doprinesu pobjedi svog favorita ili favoritkinje na izborima. Pritom im ne smetaju ni snažan vjetar koji puše od jutra kao ni snijeg koji je počeo padati u ranim poslijepodnevnim satima.

Svoja vozila birači ostavljaju gdje god stignu, uglavnom ondje gdje im nije mjesto, pa su pojedine ulice ostale bez jedne prometne trake.

Primjerice, Ulica kralja Tomislava ispred Osnovne škole Petra Bakule, gdje se održava glasanje, značajno je sužena, što otežava promet u jednoj od najfrekventnijih mostarskih ulica. Automobili se ostavljaju i na zelenim površinama, a policije na vidiku - nema, piše Klix.ba.

- Škola nema dovoljno kapaciteta, ali smo dobro organizirani i nema velikih čekanja, kaže za Klix.ba Jadranka Modrić iz Generalnog konzulata RH u Mostaru i dodaje da se najviše čeka na biralištima za glasače čije prezime počinje sa slovom "M" jer ih je najviše.

Podsjetimo, od 44 biračka mjesta, koliko ih ima u BiH, njih 19 je u Mostaru, a većina glasača u grad na Neretvi stigla i prije 7 sati.

Prema prvim podacima koje je u podne objavio DIP, do 11.30 sati glasalo je 9725 ljudi, što je gotovo 57 posto više nego u prvom krugu, kad je biračko pravo do istoga trenutka ostvarilo 6211 osoba.

18. travanj 2024 15:46