StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVE POD KONTROLOM

Fuchs otkrio nove brojke o zaraženim učenicima i djelatnicima škola: ‘Neće biti zatvaranja‘

Piše šibenski.hr
16. studenog 2020. - 13:53

Prema novim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, trenutno je covid-pozitivno 1366 učenika i 549 djelatnika škola, što je u odnosu na jučer 81 učenik i 34 djelatnika manje.

- Imali smo tri dana za redom porast broja zaraženih, no sada imamo ponovo pad. U ovome trenutku ne razmišljamo o zatvaranju škola, jako pazimo na situaciju i naravno da ćemo reagirati. Ne treba pribjegavati paničnim odlukama, one su najgore. Treba naglasiti da niti jedna zemlja u svijetu nije zatvorila škole, a da pritom nije donijela druge oštrije mjere, izjavio je za N1 ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, dodajući kako među europskim zemljama ima primjera vrlo striktnih ograničenja, a škole su im i dalje otvorene.

Fuchs je potvrdio kako se Ministarstvo obrazovanja od starta zalagalo za to da epidemiolozi koji donose odluke budu nešto fleksibilniji, u smislu da u slučaju jednog pozitivnog učenika u razredu u samoizolaciju odlazi krug učenika oko njega, a ne čitav razred.

– No, oni koji donose te odluke su ipak malo više oprezni, izjavio je ministar, uz tvrdnju kako kvaliteta izvođenja nastave opada onoga trenutka kada se čitava nastava organizira onliine. Zaključio je kako se nastava licem u lice ne može zamijeniti ničime, a nastava na daljinu je tek potpora.

25. travanj 2024 10:28