StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetzaraženi SDP-ovac

Franko Vidović ima Covid-19: Bio je na sastanku sa šefovima DORH-a, SOA-e, USKOK-a i policije. Epidemiolozi odlučuju tko će u samoizolaciju

Piše Anita Belak-Krile
16. listopada 2020. - 09:51

U Saboru je u srijedu održana zatvorena sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj se raspravljalo o curenju informacija u aferi Janaf, a na njoj je, uz saborske zastupnike bila i glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac, šef SOA-e Daniel Markić. Dakle, predstavnici cijelokupnog pravosudnog, policijskog i sigurnosnog vrha države. 

Danas se pak utvrdilo da je član Odbora, SDP-ov šibenski zastupnik Franko Vidović pozitivan na Covid-19, i da su svi ostali  članovi  Odbora upozoreni da ne dolaze u Sabor dok se ne napravi procjena epidemiologa tko će sve morati ići u samoizolaciju.

Sjednica Odbora trajala je više od dva sata.

Miro Bulj (Most) potvrdio nam je da ga je nazvala tajnica Odbora i prenijela im da je Vidović pozitivan te da do daljnjeg čekaju poziv epidemiologa. Bulj veli kako je cijelo vrijeme na sjednici nosio masku, te da je u više navrata ulazio i izlazio, a na sjednici je bio i Nikola Grmoja.

"Ja sam bio barem tri metra udaljen od Vidovića i nosio sam masku, nadam se da neće biti potrebna izolacija - kaže nam Grmoja.

I predsjednika Odbora Nikšu Vukasa (SDP) kontaktirali su iz Sabora kao i ostale članove Odbora.

Članovi Odbora su i Mario Kapulica ( HDZ), Dario Hrebak (HSLS), Sačić Željko (Domovinski pokret), Ante Sanader (HDZ), Ermina Lakaj Prljaskaj i Anđelko Stričak (HDZ). A na sjednici je bilo i drugih zastupnika koji nisu članovi Odbora. 

Sjednica je bila zatvorena i na njoj nisu bili novinari. 

Danas je zbog toga odgođena i planirana sjednica Kluba HDZ-a, jer je dio njihovih zastupnika bio na sjednici Odbora. 

25. travanj 2024 02:29