StoryEditor
Hrvatska i svijetHRVATSKI PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ:

Franjo Tuđman je imao projekt - slobodna, neosvisna i samostalna Hrvatska

Piše Hina
10. prosinca 2019. - 20:09
rgx time: 3.1948089599609E-5

ZAGREB, 10. prosinca 2019. (Hina) - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak u Središnjici HDZ-a da je prvi predsjednik stranke i prvi predsjednik Republike dr. Franjo Tuđman imao jedan projekt koji se zvao – slobodna, neovisna i samostalna Hrvatska.
„Svaka od ovih slika evocira svima nama dobro poznate najbitnije trenutke moderne hrvatske povijesti. Povijesti u kojoj je dr. Franjo Tuđman predvodio hrvatski narod, pridonio stvaranju hrvatske države i oslobađanju okupiranih područja, pridonio mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja i pomirbi unutar hrvatskog naroda te pridonio stvaranju, i dalje najjače političke stranke u zemlji - HDZ-a”, rekao je Plenković otvarajući izložbu pod nazivom „Tuđman – sve za Hrvatsku” u Središnjici HDZ-a.
Na izložbi u povodu 20. obljetnice smrti utemeljitelja HDZ-a i prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana izložene su fotografije i izborni plakati iz vremena HDZ-a dok je Tuđman bio predsjednik.
Plenković je rekao da se s ponosom prisjećaju dr. Tuđmana i tri desetljeća velikih postignuća za hrvatsku državu i narod,
„Predsjednik Tuđman imao je jedan projekt a taj projekt se zvao – slobodna, neosvisna i samostalna Hrvatska. Hvala mu na tome”, naglasio je.
Predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice "dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica rekao je kako dobro pamte ključnih deset godina stvaranja hrvatske države u kojima su riješili sva strateška pitanja Hrvata, istaknuvši kako sve što danas rade počiva na temeljima koji su postavili zajedno s predsjednikom Tuđmanom.
„U tome smo dosljedni, u tome smo jednako uporni kao što je bio i Tuđman kada je stvarao hrvatsku državu i u tome nećemo posustati”, poručio je Kapulica.
Predsjednik HDZ-a, upitan za komentar činjenice da Tuđmanovi sinovi – Stjepan i Miroslav Tuđman, iako članovi stranke, podržavaju različite predsjedničke kandidate kratko je rekao: 'Oni su jasno rekli svaki svoje'.
HDZ-ov saborski zastupnik i sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman izjavio je u utorak da je Kolinda Grabar-Kitarović jedina od svih kandidata ima znanja i umijeće za poziciju predsjednice Republike. Stjepan Tuđman u nedjelju je došao na predizborni skup Miroslava Škore jer smatra da je on najkvalitetniji kandidat.
(Hina) xtdel ysp

#ANDREJ PLENKOVIć# FRANJO TUđMAN# MARIO KAPULICA

Izdvojeno