StoryEditor
Hrvatska i svijetutrka s vremenom

Filipinac koji sudjeluje u potrazi za šibenskim kapetanom i njegovom posadom: Nisam vidio nikakve avione, mislim da samo brodovi sudjeluju u akciji. Dat ćemo sve od sebe!

Piše PSD
11. listopada 2019. - 10:13

Filipinski član posade trgovačkog broda koji je trenutno uključen u potragu za nestalim kolegama potonulog Bourbon Rhodea, na čelu s hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem, ispričao je za Morski.hr što se tamo trenutno događa.

Hrvatska ponudila Francuskoj da snosi dio troškova potrage za kapetanom Miškićem i njegovom posadom: 'Svjesni smo da akcija nije jeftina i ne želimo da novac bude problem'

Uskoro stižu satelitske snimke koje bi mogle donijeti novu nadu u spas pomoraca: ministar tražio američku pomoć, ali i dalje čeka odgovor​

– Još uvijek tražimo. Vrijeme je dobro, ali ne vidimo ništa. Bio sam sinoć na dužnosti i bila su tri broda u akciji traganja i spašavanja. ALP Striker vodi i zadaje uzorke potrage, sad za pet brodova. Upravo su nam zadali novi uzorak. Dajemo sve od sebe. Nadam se da ćemo pronaći nešto – ispričao je ovaj Filipinac.

– Nisam vidio nikakve letjelice dok sam bio na straži. Nisam siguran ima li uopće zrakoplova uključenih u potragu, no dok sam ja na dužnosti, nisam ih vidio.

Znači, samo brodovi sudjeluju u akciji traganja i spašavanja?

– Da, mislim da je tako – svjedoči za Morski.hr.

Među nestalima s Bourbon Rhodea je i njegov sunarodnjak, drugi časnik Edwin Furog, zbog čega mu ova potraga posebno emotivno pada.

– Molitva, molitva, molitva… to je jedina stvar koju možete napraviti u ovome trenutku, a mi ćemo dati sve od sebe u potrazi – ispričao je za Morski.hr ovaj mladi filipinski pomorac.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 07:29