StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠTEDNJA ZBOG COVIDA

Emirates otkazao sve letove za Zagreb u 2021. godini, zatvorio svoj hrvatski ured i otpustio sve zaposlene

Piše PSD.
4. listopada 2020. - 12:03

Emirates, planetarno poznata aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju, otkazala je liniju Dubai - Zagreb za cijelu 2021. godinu, javlja portal croatianaviation.com.

Kompanija je planirala prometovati na liniji Dubai - Zagreb u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, no zbog globalne pandemije početak prometovanja na ovoj liniji je prvo odgađan, a zatim je ista u potpunosti otkazana za ovu godinu.

Emirates je zatim ostavio u prodaji svakodnevne letove na ovoj liniji za ljetni red letenja 2021. godine, no i to se sada promijenilo. Kompanija je otkazala sve letove za Zagreb za iduću godinu, zatvorila ured u zagrebačkoj zračnoj luci i otpustila njene djelatnike.

Veliki zrakoplovi tipa B777-300ER koji su bili svakodnevni u Zagrebu tako se uskoro neće vratiti u glavni grad Hrvatske, što je svakako i financijski udarac za zračnu luku s obzirom na prihode koje je ista ostvarivala svakodnevnim slijetanjem zrakoplova ove kompanije.

Dolazak ove aviokompanije u Zagreb bio je zbilja uspjeh managementa zagrebačke zračne luke, no njeno potpuno povlačenje svakako se može smatrati neuspjehom. Emirates je svakodnevno povezivao Zagreb s ostatkom svijeta, nudeći odličnu uslugu putnicima na svojim letovima na kojima je prometovao moderno opremljenim zrakoplovima.

Odlazak ove aviokompanije svojevrsni je korak unatrag za Zračnu luku Zagreb. Management je morao učiniti sve što je u njihovoj moći da zadrži ovu kompaniju u rasporedu za 2021. godinu, no očito to nisu uspjeli, javlja croatianaviation.com.

Inače, Emirates je uz liniju Dubai-Zagreb za 2021. godinu otkazao i linije za Edinburgh, Porto i St. Petersburg.

18. travanj 2024 15:52