StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetiza zatvorenih vrata

Ekstremni desničari skovali mračni tajni plan za milijune stranaca u Njemačkoj: procurilo što su isplanirali na sastanku

Piše Vijesti SD
10. siječnja 2024. - 15:58

Političari iz stranke Alternativa za Njemačku (AfD) i austrijski krajnji desničar Martin Sellner navodno su se tajno sastali kako bi razvili plan deportacije milijuna stranaca iz Njemačke, uključujući i one s njemačkim državljanstvom, javlja Anadolu.

Kako prenosi “Tagesschau” javnog servisa ARD, centar za istraživanje novinarstva Correctiv dokumentirao je sastanak održan u hotelu u blizini njemačkog grada Potsdama u studenom.

U tekstu se navodi da su sastanku nazočili članovi krajnje desničarskog AfD-a i Sellnera, te partneri i menadžeri nekih od poznatih njemačkih robnih lanaca.

Navodi se da je za prisustvo tajnom sastanku bilo potrebno donirati najmanje 5.000 eura, a u pozivu je stajalo:

“Naše šanse da našu zemlju vratimo na normalan i zdrav kolosijek veće su nego ikada.”

image

Martin Sellner

Georg Hochmuth/Afp

Na pozivnicama su se našli potpisi poznatog gospodarstvenika Hansa Christiana Limmera i vođe krajnje desničarske skupine Gernota Moriga, prenosi Fenix-magazin.

Prema informacijama iz različitih izvora koji su prisustvovali sastanku, razgovaralo se o planu deportacije milijuna stranaca, uključujući i one s njemačkim državljanstvom.

Sudionici sastanka razgovarali su o tome kako točno žele zajednički provesti ovu strategiju ako AfD postane partner u vladi.

Prema rezultatima istraživanja koje je od 12. do 18. prosinca provela agencija Forza, Stranku kršćanske unije (CDU/CSU) podupire 31 posto ispitanika, a slijede AfD s 23 posto, Socijaldemokratsku stranku (SPD) 14 posto, Zeleni 13 posto, Liberalno-demokratska stranka (FDP) pet posto, a Ljevica s potporom od tri posto.

Alternativa za Njemačku (AfD) je njemačka konzervativna i euroskeptična politička stranka osnovana 6. veljače 2013. godine. Stranka se zalaže za prekid suradnje s eurozonom, protivi se euru, useljavanju, širenju islamskog utjecaja i istospolnim brakovima.

27. travanj 2024 03:29