StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPosebne mjere sigurnosti

Eiffelov toranj štitit će stakleni zid nepropustan za metke

9. veljače 2017. - 18:12

Stakleni zid koji ne propušta metke, visok 2,50 metra, podići će se najesen oko Eiffelovog tornja radi jačanja sigurnosti tog poznatog spomenika u Parizu, objavila je gradska uprava francuskog glavnog grada. Zaštita je, po pisanju dnevnika Le Parisien,  vrijedna 20 milijuna eura,  a zamijenit će prepreke koje ondje stoje od Europskog nogometnog prvenstva prošle godine.

- Zamijenit ćemo metalne ograde na sjevernom i južnom čvorištu staklenim panelima koji će omogućiti Parižanima i posjetiteljima nanovo lijep pogled na tu građevinu s javne zelene površine Champ de Mars i mosta Iena- piše u priopćenju Jean-Francois Martins, pomoćnik za turizam socijalističke gradonačelnice Pariza Anne Hidalgo.

Bit će to "prepreka protiv metaka koja će uključivati najveći dio vrtova Eiffelova tornja" naglasio je Bernard Gaudillere, predsjednik tvrtke za upravljanje Eiffelova tornja.

Martins je novinarima ranije rekao da "stanje terorističke opasnosti ostaje povišeno u Parizu te se najeksponiranije znamenitosti, u prvom redu Eiffelov toranj, moraju podvrgnuti  posebnim mjerama sigurnosti".

24. travanj 2024 04:42