StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTužna životna priča

Dvogodišnjem Dorijanu Dvorniću misteriozna bolest prekinula bezbrižno djetinjstvo; dječak treba pomoć

Piše Izvor: 24info
31. siječnja 2018. - 09:42

Dorian Dvornić je dvogodišnji Belomanastirac čije je bezbrižno djetinjstvo prekinula za sada misteriozna bolest koju već gotovo godinu dana liječnici ne mogu dijagnosticirati. No krenimo redom. Kontaktirali su nas roditelji malog Doriana i zatražili su našu pomoć i pri tome nam ispričali jednu zbilja tužnu životnu priču.

Sve je počelo nedugo nakon Dorianovog prvog rođendana kada je iz čistog mira mališan počeo krvariti na usta. U prvi mah djelatnici KBC-a Osijek posumnjali su na zapetljaj crijeva, međutim kako se stanje pogoršalo pokazalo se da prva dijagnoza nije bila točna. Zbog pogoršanog stanja dječak je prevezen u zagrebačku bolnicu Rebro u kojoj je obolio od upale pluća, te su mu počeli otkazivati organi, prvo jetra pa zatim bubrezi.

Nakon višemjesečnog liječenja jetra je povratila svoju funkciju i za sada je stabilno, dok su bubrezi potpuno otkazali i potrebna im je transplantacija. Dok se transplantacija ne izvrši liječnici Dorianu moraju obavljati dijalizu, jer ne može mokriti. Roditelji Renata i Momir Dvornić prvi su se podvrgnuli testiranju o podobnosti za transplantaciju i još se čekaju nalazi.

Zbog bolesti svoga sina roditelji su morali preseliti u Zagreb, te je iz tog razloga Momir prestao raditi, a obitelj danas preživljava od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. Ti su prihodi mizerni pa si Dorianovi roditelji ne mogu plaćati podstanarstvu u Zagrebu i trenutno žive kod jednog svećenika koji ima je otvorio svoje srce i pružio im privremeno krov nad glavom. U trenutni smještaj nažalost ne mogu povesti svoj kćerku Lanu koja je ostala u Baranji s bakama. Stoga pozivamo sve koji mogu neka se uključe u ovu akciju prikupljanja pomoći kako bi Dvornići ponovno bili zajedno. Ukoliko uspiju iznajmiti stan Momir će pokušati pronaći posao u Zagrebu kako bi obitelj ponovno stala na noge.

Da mukama po malog Doriana tu nije kraj govori podatak kako je u Hrvatskoj najmlađi pacijent kojemu je rađena transplantacija bubrega bio 4,5 godina, a Dorian će tek dvije godine. Trošak operacije će snositi HZZO, a obitelj će snosi troškove putovanja, prehrane i boravka u inozemstvu za koje trenutno nemaju sredstava jer su troškovi jako veliki.

Iz tog je razloga obitelj Dvornić otvorila kunski i devizni račun u poslovnici PBZ-a. Ukoliko ste u mogućnosti uplatiti svoj novac kako bi pomogli u plaćanju najma za stan u Zagrebu i plaćanju troškova liječenja Dorijana to možete učiniti uplatom na IBAN HR44 2340 0093 2321 9172 7, Devizni račun: HR75 2340 0093 2321 9175 1.

19. travanj 2024 03:57