StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJoš 60 oboljelih

Dvije smrti u Hrvatskoj: Koronavirus uzeo najmlađu žrtvu do sada; U Zagrebu preminuo 46- godišnjak, a u Šibeniku muškarac (91)

Piše šibenski.hr
7. travnja 2020. - 14:06

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 60 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa. Tako je ukupan broj zaraženih u našoj zemlji narastao na 1282.

U istom razdoblju zabilježena su i dva smrtna slučaja. Osim 91- godišnjaka iz Murtera, koji je bio teški srčani bolesnik, a preminuo je u šibenskoj bolnici, život je od koronavirusa izgubila i najmlađa žrtva do sada u Hrvatskoj. Riječ je o 46- godišnjaku koji je bio na liječenju u Infektivnoj klinici 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu.

- Riječ je o mlađoj osobi koja nije imala neke značajnije kronične probleme. To je ono na što smo upozoravali. Ovo je jako važno da ljudi shvate - bolje da ostanete kod kuće nego u zaraznoj. Čuvajte se, nije nitko imun na teške oblike bolesti - rekla je dr. Alemka Markotić komentirajući slučaj pacijenta (rođen 1974.) koji je umro u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

- Na respiratoru je 35 bolesnika, što čini manje od pet posto naših ukupnih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata na respiratoru. Imamo 352 hospitaliziranih i 167 izliječenih, rekao je Vili Beroš, ministar zdravstva.

Prema njegovim riječima, prosječna dob oboljelih u Hrvatskoj je oko 48 godina, dok je po spolu 51 posto muškaraca, a 49 posto žena.

Kako je kazao Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Važećih e-propusnica je 639.725.

Nestvarno zvuči podatak da je čak 2629 osoba kojima je određena mjera samoizolacije zatražilo e-propusnicu, a i 28 osoba za koje je potvrđeno da imaju koronavirus.

16. travanj 2024 23:47