StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUgostitelji oprez

Državni inspektori nadziru toči li se alkohol mlađima od 18, a i uvjete u kojima rade terase s hranom. Kazne nisu šala

Piše Šibenski.hr
18. ožujka 2023. - 22:20

Državni inspektori ovaj vikend nadziru toči li se alkohol osobama mlađim od 18 godina, konzumiraju li se duhanski proizvodi u objektima gdje se uslužuje hrana, a u fokusu su i terase na kojima se uslužuje hrana, a ne ispunjaju uvjete. Rezultate inspekcije donosi reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, a prenosi dnevnik.hr.

Pojačani nadzor za vikend provode Državni inspektorat, sanitarna i turistička inspekcija, a nadziru usluživanje odnosno dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića i drugih pića i/ili napitaka koji sadržavaju alkohol osobama mlađim od 18 godina.

Također nadziru konzumiraju li se duhanski proizvodi u ugostiteljskim objektima u kojima se uslužuje hrana te na zatvorenim terasama ugostiteljskih objekata koje za to ne ispunjavaju uvjete.

‘‘U Zagrebu su u petak navečer u sedam objekata utvrđene nepravilnosti. Iz Inspektorata kažu da su na terenu i u subotu navečer pa pozivaju vlasnike da se drže pravila i da ne riskiraju paprene kazne koje se kreću od 600 eura do 20.000 eura‘‘, istaknuo je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, navodi i dnevniik.hr.

19. travanj 2024 05:50