StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetuzburkali se duhovi

Drama u HDZ-u nakon najnovijih anketa po kojima im pada popularnost: 'Zašto nas Plenković nije konzultirao oko raskida s Mostom?! Znamo kako je prošli put završio Karamarko...'

Piše JL
7. svibnja 2017. - 13:56

“Aktualni politički trenutak je ozbiljan. Stoga na stranačkim tijelima očekujem raspravu ne samo o kolegi Hasanbegoviću nego i o raskidu koalicije s Mostom i o tome što dalje, s kojim će političkim strankama HDZ surađivati da bi dugoročno osigurao stabilnu saborsku većinu i političku stabilnost Hrvatske”, rekao je za Jutarnji list dr. Miro Kovač, međunarodni tajnik stranke.

Slični zahtjevi da se raspravlja o potezu Andreja Plenkovića zagovara sve veći broj istaknutih članova stranke, s time da je zasad Kovač jedini koji se to usudio javno zatražiti. Dok su hadezeovci odmah poslije sjednice Vlade na kojoj je Plenković razriješio ministre ocjenjivali da je to hrabar i državnički potez, sada ih je sve više koji zamjeraju predsjedniku što se prije takve odluke nije konzultirao s članovima Predsjedništva.

Ovih se dana u HDZ-u moglo čuti i dilema je li trebalo prekinuti suradnju s Mostom uoči lokalnih izbora, a novo uznemirenje nastalo je kada su se vidjeli rezultati ankete Cro Demoskop koja pokazuje da je pao rejting i stranke i njezina predsjednika.

“Prvi put je Plenković najnepopularniji hrvatski političar. Tako je bilo i za Karamarka i znamo kako je to završilo”, reklo nam je nekoliko hadezeovaca iz vrha stranke.

19. travanj 2024 00:34