StoryEditorOCM
Hrvatska i svijethitna evakuacija

Drama u avionu njemačkog kancelara: svi su morali leći na pistu zbog raketnog napada, Scholz evakuiran u sklonište

Piše Martina Mrčić
18. listopada 2023. - 08:17

 

Zrakoplov njemačkog kancelara Olafa Scholza morao je sinoć biti evakuiran u izraelskoj zračnoj luci Ben Gurion zbog raketnih napada.

Fotografije i snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako su suradnici i novinari koji su putovali s njemačkim kancelarom morali žurno napustiti zrakoplov i leći na pistu, dok je sam Scholz navodno evakuiran u sklonište, piše Politico.

- Osobno sam vidio eksplozije na nebu dok je sustav protuzračne obrane presreo dvije rakete, napisao je Robin Alexander, zamjenik glavnog urednika njemačkog dnevnika Welt.

Scholz i ostali koji su bili na letu s njim uspjeli su se ukrcati u zrakoplov nekoliko minuta kasnije, nakon dodatne sigurnosne provjere, javlja njemački Bild.

Njemački kancelar je jučer bio u posjetu Izraelu kako bi izrazio svoju solidarnost sa zemljom nakon Hamasovog terorističkog napada te kako bi deeskalirao napetosti u regiji i poboljšao humanitarnu pomoć za palestinske civile u Gazi.

Evakuacija njegovog zrakoplova dogodila se baš kada je trebao poletjeti prema Kairu, gdje bi se danas trebao sastati s egipatskim predsjednikom El-Sisijem. Scholz je sigurno sletio u Kairo.

02. svibanj 2024 04:29