StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetveliki alarm

Đokovićev tim izdao izvanredno priopćenje zbog velike prevare: ‘Upozoravamo i građane regije da budu oprezni‘

Piše Sport SD
20. rujna 2023. - 18:29

Internetske prijevare uz korištenje imena neke slavne osobe nisu rijetkost, a u Srbiji se ovih dana u jednoj zloupotrebljava ime Novaka Đokovića. Riječ je o reklami koja povezuje najboljeg tenisača na svijetu s navodnom ‘Gazprom platformom‘ kojom se poziva građane da u nju ulažu novac. Sve se događa na društvenim mrežama, najčešće na Instagramu, a povodom cijelog slučaja je objavljeno priopćenje iz Đokovićevog tima na čelu s odvjetnikom Goranom Draganićem.

‘Ovim putem želimo upoznati najširu javnost Srbije i regije, da su u posljednje vrijeme ponovo primijećeni učestali pokušaji cyber kriminalnih grupa, da nedozvoljeno i nezakonito, iskorištavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta. Više međunarodnih cyber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno sudjeluje Novak Đoković, pišu Sportske novosti.

Najučestaliju ovakvu cyber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića s navodnom Gazprom platformom kojom se pozivaju građani, da ulažu svoj novac preko te navodne platforme.

Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regije da budu veoma oprezni, da ne nasjedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne financijske prevare i da ne dozvole da postanu plijen organizirane cyber kriminalne grupe.

Protiv svih odgovornih za ove internet prijevare su već poduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnijete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal‘, stoji u priopćenju Đokovićevog odvjetnika.

28. travanj 2024 12:00