StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPripremite se

Dočekalo nas je suho jutro, ali uskoro slijedi nova tura kiše. Kraj tjedna donosi i snijeg, evo kakve su prognoze za vikend

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2022. - 07:34

N1 donosi vremensku prognozu meteorologinje Tee Blažević.

Uglavnom je oblačno diljem Hrvatske, no većinom suho, tek mjestimice još uz slabu kišu, i to duž Jadrana. Uz obalu pušu slabim do umjerenim intenzitetom zapadnjak i sjeverozapadnjak, dok je u unutrašnjosti vjetar većinom slab. Poslijepodne i navečer ponovno treba računati na porast naoblake sa zapada, uz intenziviranje kiše najprije na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje već tijekom noći kiša lokalno može biti obilnija.

Čeka nas jako kišovito, ponegdje i opasno vrijeme, očekuju se i pijavice, pa bura, a temperature padaju. Evo prognoze za sljedećih nekoliko dana i vikend za Dalmaciju i kontinent

Petak od jutra većinom oblačan, s kišom i pljuskovima, lokalno grmljavinom. Oborina lokalno može biti izraženija, i to osobito u predjelima duž Jadrana, ali i u zapadnoj unutrašnjosti.

Prema večeri postupno razvedravanje sa zapada.

I vikend će biti nestabilan, čestu uz kišu i pljuskove, koji će se intenzivirati u drugom dijelu subote, a prodorom hladnijeg zraka, u noći na nedjelju i tijekom nedjelje može zalepršati koja pahulja snijega u gorju.

Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 15, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 16 i 19 stupnjeva Celzijevih, prognozira DHMZ.

16. travanj 2024 06:46