StoryEditorOCM

Do kada će ovo ‘gnjilo vrime‘ i hoće li vam danas trebati kišobrani? Evo što kažu meteorolozi

Piše Šibenski.hr
3. siječnja 2023. - 07:23

U Dalmaciji danas očekujemo promjenljivo oblačno. U sjevernoj Dalmaciji često uz niske oblake, lokalno moguće i maglu, a prema jugu sunčanije. Tiho ili vjetar slab promjenljiva smjera, navečer će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavljuje jutarnje temperature od 8 do 12. u unutrašnjosti između 3 i 7, a najviša dnevna kretat će se od 14 do 17 °C.

U ostatku Hrvatske slično vrijeme. Prognozira se malo kiše na dijelu sjevernog Jadrana i u gorju, navečer i u noći na srijedu i ponegdje u ostatku unutrašnjosti. Vjetar uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni, a na istoku sjeverozapadni i zapadni.

Sutra, u srijedu, na većem dijelu Jadrana bit će pretežno ili djelomice sunčano. U unutrašnjosti te u Istri prijepodne umjereno do pretežno oblačno, ponegdje i maglovito, a zatim smanjenje naoblake. Vjetar u unutrašnosti uglavnom slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, duž obale i na otocima između 8 i 11 °C. Najviša dnevna većinom od 10 do 16 °C.

20. travanj 2024 13:48