StoryEditor
Hrvatska i svijetpripreme za četvrti val

Djeci i maloljetnicima, ipak, neće trebati covid potvrde za ulazak u šoping centre, a evo kad bi na snagu trebale stupiti nove, rigorozne mjere

Piše šibenski.hr
4. srpnja 2021. - 23:40
Božidar Vukičević/Ilustracija/Cropix

Nova mjera vezana uz Covid potvrde bi, po svemu sudeći, mogla stupiti na snagu od jeseni. Tada se očekuje četvrti val, uzrokovan najviše širenjem delta varijante virusa, koja se prenosi oko 40 posto brže.

Ta nova mjera predviđa Covid potvrde za ulazak u šoping centre, ali i na razna druga mjesta, ali ne bi trebala obuhvatiti i djecu, odnosno maloljetnike općenito – doznaju 24sata.

Kako kažu iz Stožera, sve je još u promišljanju, ali u radnoj verziji prema kojoj bi Covid potvrde odnosno negativni testovi bili uvjet za ulazak, nisu samo šoping centri. Jednako tako, djeca i mlađi od 18 općenito u toj radnoj verziji, dodaju, “više nisu nego što jesu”.

‘Nismo selektivno gledali samo prema šoping centrima. Kao radna verzija stoji niz drugih opcija’, kažu upućeni.

Na pitanje stoji li u radnoj verziji i to da će i djeca odnosno mladi do 18 morati imati Covid potvrde za ulazak, odgovaraju kako prevladava opcija da se njih tom mjerom ne obuhvati.

Ništa, međutim, još nije definitivno. Ako mjera stupi na snagu, u šoping centrima recimo više ne bi bilo ograničenja broja posjetitelja odnosno kupaca niti bi oni morali nositi maske, pišu 24 sata.

item - id = 1110356
related id = 0 -> 1128149
related id = 1 -> 1127863
20. rujan 2021 22:20