StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOsnovana nova stranka Fokus

Davor Nađi iz Svete Nedelje izabran je za predsjednika, zamjenik mu je Ivan Gulam iz Pirovca, a potpredsjednik stranke Dario Vrbaslija iz Slatine  

Piše Hina
7. ožujka 2020. - 15:04

Hrvatska je u subotu dobila novu stranku, Fokus, na osnivačkoj skupštini za njenog je predsjednika izabran Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje. 

Za zamjenika predsjednika izabran je Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, a za potpredsjednika Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća Slatine.

Četiri su ključne mjere koje će biti u fokusu nove stranke: ukidanje poreza na dohodak, ukidanje poreza na reinvestiranu i zadržanu dobit, porez na isplaćenu dobit 15 posto, smanjenje broja zaposlenih u državnoj administraciji za petinu te prilagodba klimatskim promjenama. 

Fokus je stranka političkog centra kojoj je fokus borba za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene. U skladu s vizijama transparentnog vođenja i konkurentnog razvoja gradova i općina, mladi i poduzetni političari osnovali su novu stranku kako bi na jednom mjestu okupili ljude koji na taj način vide razvoj Hrvatske, priopćili su iz nove sranke. 

 

26. travanj 2024 11:24