StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU istom tonu

Dario Juričan alias Milan Bandić objasnio o čemu je ćakulao s Kolindom Grabar Kitarović

Piše Šibenski.hr
19. prosinca 2019. - 18:29

On ismijava HDZ i Milana Bandića. Ona je njihova glavna uzdanica, piše Slobodna Dalmacija.

U sučeljavanjima su trebali biti dva najljuća protivnika. A kad su u studiju sjeli jedno pored drugog, izgledali su kao dva stara znanca, možda i prijatelja. Kolinda Grabar Kitarović i Dario Juričan cijelo su se vrijeme došaptavali. Odjeveni u istom svjetloplavom tonu, komentirali su ostale protukandidate, škicali jedno drugom bilješke, čak i razmijenili tu i tamo pokoji savjet.

I, da stvar bude najzanimljivija, u danima koji su uslijedili ni jedno ni drugo od toga nisu imali nikakve štete. Štoviše, prizori njihovih sitnih „ćakula“ bili su jedni od najsimpatičnijih u cijeloj predsjedničkoj debati. I aktualna predsjednica i najpoznatiji predsjednički trol publici su se tim scenama očito predstavili kao normalni ljudi. Što su gledatelji i honorirali.

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić podsjeća da je taj detalj, kao i niz drugih „sitnica“ na predstavljanju kandidata na HRT-u ostao u drugom planu u prvom redu jer je njime, kako kaže, „zadominirao izrazito loš nastup Miroslava Škore“.

- Kandidati su stajali jedan do drugoga i čekali 12 minuta da dođu na red. Kod Kolinde Grabar Kitarović i Daria Juričana prijetio se jedan ležeran odnos. Uz to, odabrali su isti ton odjeće, kao da su se dogovorili – podsjeća Ankica Mamić.

Pritom upozorava na jednu prilično važnu stvar, koja objašnjava zašto nije izbila iskra sukoba između njih dvoje iako je on antibandić, a ona ima Bandićevu podršku.

- Gospodin Juričan u biti ne vodi predsjedničku kampanju. Jer da je vodi, jedina bi mu strategija trebala biti napadati aktualnu predsjednicu zbog podrške koju joj je javno dao Bandić. Umjesto toga, on vodi kampanju osvješćivanja ključnog problema hrvatskog društva, a u tome mu aktualna predsjednica nije konkurencija. To je iz te fotografije očito – procjenjuje Ankica Mamić.

Čudno joj je, međutim, bilo što nitko od ostalih ozbiljnih kandidata nije imao potrebu reći da je Juričan duhovit i da vodi dobru kampanju, ali da on zapravo nije predsjednički kandidat. I da tako kompromitira koncept sučeljavanja.

Juričan je u međuvremenu otkrio o čemu je „ćakulao“ sa aktualnom predsjednicom.

- Slijeva mi je bio Duce (Kolakušić, op.a.), a njoj s desna Đapić, ne možete ni s jednim ni drugim. I onda smo prirodno jedno s drugim... Super je bilo upoznavanje, pitala me jesam li iz stranke "Ča, kaj, što". Ne, rekao sam, to je onaj prvi pajac. Tako je krenulo – pojasnio je za RTL direkt Juričan.

Kazavši da su, između ostalog - tračali Škoru.

- To je red od skoro 15 metara i dok dođe zadnji na red, prođe oko 15 minuta. Škoro je užasno tiho pričao pa sam je pitao čuje li ga. U jednom trenutku to više nisam mogao trpjeti pa sam ju pitao zašto se on uopće kandidirao. Bili smo opušteni, dali smo si truda, a kako je ona bila dosta koncentrirana i sve zapisivala, pričala kako mora replicirati. Onda sam joj rekao: Dajte se opustite, Vi ionako ganjate samo velike štakore pa ne može odgovarati na svakoga, imate samo pet replika - ispričao je Juričan.

Otkrivši i da je predsjendica velikim slovima zapisivala imena onih kojima želi replicirati, kao i strategiju svojih odgovora.

- Ima neki švrakopis, osim štampanih slova nisam uspio pročitati što piše, tako da ta moja špijunaža i nije bila baš uspješna – zaključio je Juričan.

07. svibanj 2024 04:31