StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSIJEČE SIJEČANJ

Dalmacija u prometnoj (polu)blokadi, orkanska bura zatvorila autocestu A1, ali iz HAK-a upozoravaju da su i zamjenski smjerovi pod vijavicom i ledom

Piše Gordan Zubčić/SD
10. siječnja 2022. - 08:29

Orkanska bura koja je jutros zapuhala pod Velebitom ostavlja Dalmaciju u prometnoj (polu)blokadi, jer su za sve skupine vozila zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina), Jadranska magistrala između Svete Marije Magdalene i Senja, prometnica Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Vozači koji će iz Dalmacije kretati prema unutrašnjosti zemlje, kao i u suprotnom smjeru, na raspolaganju imaju već spomenutu dionicu preko Velebita, smjerom Obrovac-Gračac, dok je potez od Knina prema Gračacu već pod zimskim uvjetima.

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivaju sudionike u prometu na krajnji oprez na dionici između Zrmanje i Malovana, jer se na kolniku stvaraju sniježni zapusti i ledene plohe zbog vijavice koja znatno smanjuje vidljivost i vjetra koji dodatno snižava temperaturu zraka.

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, dok se teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Gorskog kotara i Rijeke, te na čvoru Kikovica za smjer Zagreb.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

19. travanj 2024 16:37