StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetCrnilo u takuijnu

Čini vam se da je Crni petak navlakuša i nakon gužvanja po trgovačkim centrima osjećate se prevareno? Evo što o sniženjima kažu hrvatski stručnjaci

Piše PSD
25. studenog 2018. - 10:07

Ako vam se čini da ovaj Crni petak nije ni sjena američkom i nakon što ste se nagužvali po shopping centrima osjećate se prevareno, niste jedini. Gosti u HRT-ovoj Temi dana o izmjenama Zakona o zaštiti potrošača ustvrdili su da su i na ovom Crnom petku pravi popusti izostali jer je tek manji broj robe znatno snižen.

- Trgovci žele iskoristiti trend Crnog petka, ali još uvijek nisu spremni spustiti sniženja na razinu od 80 ili 90 posto. Uglavnom se radi o sniženjima od 20 ili 30 posto. Utoliko su potrošači i razočarani', kazala je odvjetnica Dijana Kladar iz Udruge Potrošač.

Tomislava Ravlić, direktorica Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore, te pravna stručnjakinja za potrošačka prava iznijela je kako se stvari ipak kreću nabolje. Analize HGK-a, tvrdi Ravlić, pokazuju da su se trgovci prilagodili svjetskim trendovima i većim popustima.

- Do prije pet godina smo možda i mogli govoriti o 20 posto, a danas su u trgovinama popusti od 50 do 70 posto - rekla je.
Odgovarajući na pitanje koliko su građani RH spremni potrošiti na Crni petak, Ravlić je kazala da još nema podataka. Trgovci su masovni prelili Crni petak na Crni vikend pa će se i subota i nedjelja po sniženim cijenama roba prodavati. "

25. travanj 2024 17:17