StoryEditorOCM

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović predali papire za osnivanje nove stranke; Dat će joj vrlo 'originalno' ime...

7. lipnja 2017. - 21:08

Nezavisna saborska zastupnica Bruna Esih u srijedu je rekla da su "papiri za osnivanje stranke u proceduri" te dodala da će sve pojedinosti biti jasne za koji dan ne otkrivajući kako će se zvati stranka čije je osnivanje najavila nakon uspjeha u prvom krugu lokalnih izbora kao nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

"Vrlo ćete brzo saznati u kojoj je proceduri osnivanje stranke koju sam najavila, papiri za osnivanje stranke su u proceduri i sve će pojedinosti biti jasne za koji dan", rekla je novinarima u Saboru Esih upitana kako napreduje osnivanje stranke.

Skupština stranke čije osnivanje je još ranije najavila Esih održana je 1.6., a zahtjev za osnivanjem je predan 2.6. Stranka se zove Bruna Esih - Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku, neslužbeno doznajemo.

Esih je rekla i kako predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nije imao nikakvu namjeru surađivati s njima jer je sada, kaže, potpuno jasno da je dogovor s HNS-om trebao biti gotov i završen. "Sad nastupa posve nova situacija i moram se konzultirati s ljudima iz svoje stranke koju smo stavili u proceduru osnivanja", rekla je.

Ponovila je da je suradnja HDZ-a i HNS-a "apsolutno neprirodna" što je, kako dodaje, rekla i kad je tražila jamstva prilikom davanja potpisa Gordanu Jandrokoviću za preuzimanje dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora. Tada je bila samostalna zastupnica, što sada više nije.

"Krenuli smo kao nova politička opcija i sada kada govorim i dajem svoje stavove, onda to radim i u ime svoje stranke", rekla je Esih.

26. travanj 2024 08:58