StoryEditorOCM

Broj zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlenost u SAD-u skočio je u samo tjedan dana za rekordnih 6,6 milijuna

Piše Hina
2. travnja 2020. - 17:25

U SAD-u u samo tjedan dana novih 6,6 milijuna nezaposlenih Broj zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlenost u SAD-u skočio je u samo tjedan dana za rekordnih 6,648 milijuna, objavilo je u četvrtak ministarstvo rada.
Ministarstvo je ujedno blago naviše korigiralo prvotne podatke o broju novonezaposlenih u tjednu ranije, koji sada pokazuju više od 3,3 milijuna zahtjeva.

Crne brojke svjedoče o teškim posljedicama pandemije koronavirusa koje su pogodile najveće svjetsko gospodarstvo nakon što je građanima diljem SAD-a naloženo da ostanu kod kuće, a kompanije su obustavile poslovanje.

Mjere obuhvaćaju više od 80 posto građana u 39 saveznih američkih država, napominje Reuters.
Snažan skok nezaposlenosti posljedica je gašenja aktivnosti mnogobrojnih privrednih sektora kako bi se spriječilo širenje novog koronavirusa.

Tjedni podaci o novonezaposlenima u SAD-u daleko su nadmašili procjene analitičara i još više dovode u pitanje izglede za brzi oporavak.

Nedavno je američki Kongres usvojio izdašan paket pticaja za gospodarstvo u vrijednosti 2.200 milijardi dolara, koji uključuje veće naknade radnicima za slučaj gubitka posla, podsjeća novinska agencija dpa.

19. travanj 2024 11:01