StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEVO NAM TURISTA!

British Airways za tri tjedna vraća letove za Split, Zagreb i Dubrovnik, u koji će opet letjeti i najveća baltička zrakoplovna tvrtka Air Baltik

Piše PSD.
17. lipnja 2020. - 14:28

Iako je britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, bio najavio letove u Hrvatsku još tijekom lipnja, do toga ipak nije došlo, uglavnom zbog epidemioloških restrikcija koje je propisala vlada u Velikoj Britaniji.

Trenutno je još uvijek obavezna samoizolacija od 14 dana po dolasku u Veliku Britaniju, no kompanije bazirane u ovoj zemlji vrše pritisak na nadležna tijela kako bi se ta restrikcija ukinula što bi uvelike olakšalo ponovno uspostavljanje zračnog prometa.

No, prema trenutnim informacijama, British Airways namjerava opet pokrenuti tri linije prema Hrvatskoj od srpnja, i to prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Za Split će letjeti od 9. srpnja, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom, u polasku s Heathroea. Istim ritmom i s istog odredišta će letjeti i za Zageb od istog datuma, Za Dubrovnik će letjeti s Gatwicka, ali od 16. srpnja, također tri puta tjedno. Linija za Pulu još nije u redu letenja, navodi www.croatianaviation.com.

U Dubrovnik će opet slijetati i izravni letovi najveće baltičke zrakoplovne tvrtke, Air Baltik.

Prema najavi direktora prodaje i marketinga te tvrtke za Litvu, Jevgenija Kozireva, ta će linija letjeti od 6. srpnja.

Očekuje se da će Air Baltikom u Dubrovnik stići određeni broj litavskih turista, koji u hrvatskom turizmu već godinama imaju izuzetno pozitivan trend porasta dolazaka, iako do sada nije bilo izravnih zrakoplovnih putničkih linija između dvije zemlje, osim nekoliko charter letova.

U do sada rekordnoj 2019. iz Litve je u Hrvatsku stiglo 47 tisuća turista ili 10,5 posto više nego u 2018., a ostvarili su sedam posto više noćenja ili 186 tisuća.

10. svibanj 2024 04:41