StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGlava šotobraco

Branimir Periša: ‘A zašto bi Butković da ostavku, kakve veze on ima s ruskon jahton?!‘

Piše Branimir Periša
29. siječnja 2023. - 17:39

Dobra Parona priznala je svoju naivnost kada je prid narod i tv kamere izaša ministar pomorstva Oleg Butković. Pomislila je kako će konačno doživiti jednu poštenu ostavku nakon ministrove početne rečenice da je na njemu odgovornost za svu blamažu i petljaniju okolo one jahte "Irina VU", za koju ni danas niko nije siguran jel‘ pod sankcijaman oli nije. Kad ono – čuč!

- Ostala san incukana, a bija mi je tolko drag: nije maknija sebe sa dužnosti, nego prvoga do sebe kojega je jopeta on triba na vrime kontrolirati i dvojicu sa terena. Lučkoga kapetana Baljkasa i kapetana ispostave u Murteru Mudronju...

- E, pa šta se čudite? Pa neće se sa ostavkon igrati potprisidnik Vlade i čovik o kome se šuška da će biti Plenki namisto Plenkija kada se ovi lansira u Brisel. Još najbolje da nan jedna obična ruska jahta kroji kadrovsku politiku u vrvu zemlje! - odrebatija jon je El Tigre.

Udar na portira

- Skužajte na kojon ste! - rekla je pomirljivo, ali odlučno. Za mene je oto ista stvar ka da je u fabriki koja grca u dugoviman zbog lošega poslovanja sa dužnosti maklo portira - drži se ona svoga.

- Naravski, a koga drugoga!? - izbečija se Bili Smo Uskoro iz svoga kantuna. Pa ko drugi nego portir kontrolira ulaz i izlaz!?

- Ajme meni, oto šta on kontrolira je ulaz i izlaz u fabriku priko rampe, a ne ulaz i izlaz šoldi u financijskomen poslovanju firme! - pokušava ona razumno postaviti stvar, ali zaludu jon.

- Puno zbrke je tute, a bez razloga - javija se El Tigre.

- Zašto niko ne sluša Ališera Usmanova, bogatoga Putinovog prijatelja koji je bija vlasnik otoga nesritnoga broda? Čovik je lipo izjavija priko svoga ureda za štampu da ni jahta, a ni žena, gospođa Irina čije ime nosi, više nisu njegovi. I to je to, šlus! Ako nisu njegovi, koja je onda svrha cile ove barufe!?

- Ajme, znači nisu zajedno!? Prvo mi čuti, a baš su bili lipi par. Irina više nije mladica doduše, ali je feš gospoja, a on je preženca... - dotakla je ota tužna vijest sentimentalnu žicu Dobre Parone, ka da su jon Ališer i Irina najrođeniji. Tema razgovora sada se skroz priokrenila:

- A šta čoviku priostaje nego rastaviti se, pitan ja vas!? Jerbo nije lako biti oženjen sa damon koja je izbornica ruske gimnastičke reprezentacije. Stavite se samo u kožu Ališera: namisto da se ujutro budi ka sav normalni svit u godinama i sa viškon kili, ima san čuti iz povjerljivih izvora da ga tira na parternu gimnastiku prije nego šta zapali prvi španjulet. I ja bi se rastavija! - zaključija je El Tigre.

Friške snage

- Ja mislin da bi cilu stvar u zemlji mogle priokreniti friške političke snage na čelu sa županon Markon Jelićen, koji je najavija kandidaturu za nacijonalne izbore zajedno sa mladin, oškoprcnim načelniciman općina na listi! - vratila se pravoj temi Dobra Parona.

- Bude li tute oškoprcni načelnik Turčinov koji pegla općinskon karticon račune iz bordela pa nikome ništa, ka šta ni Jelić, kada se suočija sa krizon u županiji nije oša na nove izbore, kako bi se zvala koalicija? - pita El Tigre.

- Nismo ni mi listopadni! - predložija je B.S. Uskoro.

18. travanj 2024 18:19