StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPilot imao sreću:

<br /> Avion pao u more kod Hvara, nema ozlijeđenih

14. lipnja 2019. - 19:22

 

U avionskoj nesreći koja se dogodila danas poslijepodne oko 14.40 sati kod otoka Hvara, avion njemačkih registarskih oznaka pao je u more, no nije bilo ozlijeđenih, potvrdili su iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu (AIN), javlja Hina.

Navode kako je došlo do pada manjeg zrakoplova tipa Sila 450, u kojemu se nalazila jedna osoba, pilot, koji je preživio i nije zadobio teške tjelesne ozljede. Istražitelji AIN-a su krenuli na teren kako bi obavili očevid. Prema informaciji iz Ministarstva mora, prometa i infrastukture, unesrećenog pilota su iz mora izvukli članovi posade slovenske brodice koji su ga odvezli u Dom zdravlja na Hvaru gdje su mu utvrđene lakše ozljede.

Nacionalna središnjica za spašavanje na moru uputila je obavijest svim plovilima koji se nađu na tom djelu Jadrana da budu oprezni zbog mogućih plutajućih dijelova zrakoplova. Navode kako su vremenski uvjeti za let bili povoljni što bi moglo značiti da je uzrok pada tehnički ili ljudski faktor-priopćila je Hina.

01. veljača 2023 23:26