StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPosjet Sisku

Božinović: U slučaju novog žarišta, poduzimat će se posebne mjere protiv koronavirusa

Piše HINA
19. lipnja 2020. - 16:38

 


 U slučaju pojave novog žarišta zaraze na tom će se području poduzimati posebne mjere, najavio je u petak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za posjeta Domu za starije i nemoćne osobe u Sisku.
Božinović je korisnicima Doma poručio kako će Stožer i epidemiolozi i nadalje pratiti epidemiološku situaciju te u slučaju pojave novog žarišta zaraze na tom području i poduzimati posebne mjere.


U drugim sredinama, kako je kazao, i nadalje su na snazi propisane mjere zaštite.
U ime stručnjaka i članova Stožera ministar je discipliniranim korisnicima Doma isporučio pozdrave i želje da ustraju.

"I u vrijeme borbe protiv koronakrize naša je Vlada potvrdila kako skrbi o zdravlju starijih osoba, a to će raditi i nadalje", rekao je Božinović.
Za sisački Dom za starije i nemoćne osobe rekao je kako je jedan od najbolje organiziranih u Hrvatskoj što se, tvrdi, najbolje potvrdilo za pandemije koronavirusa.


Posjetio je Dom, ali je s korisnicima razgovarao posredstvom tableta, sjedeći ispred Doma.
Dolaskom u pratnji dožupana Ivana Celjaka dočekala ga je ravnateljica Doma Ružica Čakširan, koja ga je upoznala s organizacijom zaštite u vrijeme koronakrize.


Inače, u tom domu, gdje je 240 korisnika, nije zabilježen nijedan slučaj zaraze. Zasluga je to osamdesetak zaposlenika Doma koji su na vrijeme poduzeli sve nužne mjere, ali i korisnika koji su ih dosljedno provodili.

 

24. travanj 2024 18:48