StoryEditor
Hrvatska i svijetKORONA SLAVLJE

Božinović o masovnom okupljanju Torcide: Skup nije prijavljen. Imat ćemo problema zbog takvih stvari

Piše šibenski.hr
29. listopada 2020. - 12:10

Šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da sve mjere koje se budu eventualno donosile mogu biti samo restriktivnije od postojećih, prenosi N1.

"Sve mjere koje se eventualno budu donosile mogu biti samo restriktivnije s obzirom na epidemiološku situaciju", kazao je ministar Davor Božinović.

Stožer, kaže, neprestano razgovara o mjerama. "Više-manje je poznat set mjera koje se mogu donijeti. Stožer uvijek radi na mjerama", dodao je.

Osvrnuo se i na jučerašnje događanje u Splitu kada se nekoliko tisuća Splićana okupilo kako bi obilježli 70 godina Torcide. Okupljanje, kaže ministar, nije bilo najavljeno, niti prijavljeno.

"Ljudi koji misle da je u redu okupiti se u velikom broju, ne držati distancu... Dok god oni postoje, mi ćemo imati problem", kazao je, odgovarajući na pitanje o masovnom okupljanju torcidaša u Splitu.

Taj skup nije bio najavljen jer da je ne bi dobio dozvolu, kazao je.

"Ukoliko je to što fotografije prikazuju vjerodostojno, onda to ne bi trebalo biti neko veliko pitanje", odgovorio je ministar na pitanje o sankcioniranju.

"Ne znam je li to bilo najavljeno, prespotavljam da nije. Da je bilo najavljeno, oni vjerojatno ne bi dobili dozvolu za održavanje", kazao je ministar, prenosi N1.

item - id = 1054113
related id = 0 -> 1157444
related id = 1 -> 1157386
19. siječanj 2022 02:42