StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetrepovi s rujevice

Božinović: ‘Izgrednicima su izrečene zatvorske i novčane kazne za unošenje ustaške zastave na stadion‘

Piše HINA
15. rujna 2023. - 15:59
Izgrednicima su izrečene zatvorske i novčane kazne za unošenje ustaške zastave na stadionDamir Skomrlj/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavo je u petak, komentirajući navijače koji su unijeli ustašku zastavu na stadion Rujevica tijekom utakmice Hrvatske i Latvije, da su izgrednicima izrečene zatvorske i novčane kazne, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

‘‘To je rezultat promptne i učinkovite akcije. Znam da se radi na prijavi koja je možda već podnesena za još jednog počinitelja‘‘, rekao je Božinović u Slunju nakon obilaska policijskih službenika koji čuvaju granicu. Dodao je da kriminalističko istraživanje traje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti vezane za slučaj.

Hrvatski nogometni savez (HNS) ranije u petak izvijestio je da je Općinski sud u Rijeci izrekao prvookrivljenom D. C. novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, a drugookrivljenom D. S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Uz to, obojici je određena zaštitna mjera prisustvovanja na svim sportskim natjecanjima u kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području RH s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inozemstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obvezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku postaju, također u trajanju od dvije godine.

Upitan jesu li izrečene kazne primjerene, Božinović je odgovorio kako MUP sustavno prati učinak pojedinih propisa, pogotovo vezano za sudsku praksu.
‘‘Što se tiče kaznenih djela vezanih za navijače, zatražio sam od Uprave kriminalističke policije analizu da vidimo što je zapravo praksa i kakve su presude kako bi znali trebamo li nešto u svom radu poboljšati ili promijeniti‘‘, kaže Božinović.
 

04. svibanj 2024 06:40