StoryEditor
Hrvatska i svijetVelika koalicija HDZ-a i SDP-a?

Bošnjaković poručio : "U ovom trenutku ne vidim da tu ima poveznica!"

10. rujna 2019. - 19:38

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u utorak, komentirajući spekulacije da se nakon idućih izbora sprema velika koalicija između HDZ-a i SDP-a, kako u ovom trenutku ne vidi da između tih stranaka ima nekih poveznica.
"Izbori će tek biti, što će se do izbora dogoditi, kakva će biti situacija, sačekajmo da vrijeme pokaže, ali zna se točno koji je program HDZ-a, a koji SDP-a, ja u ovom trenutku ne vidim da tu ima nekih poveznica", rekao je Bošnjaković novinarima na poslovnom ručku u organizaciji Američke gospodarske komore (AmCham).


Na novinarsku napomenu kako nije ni odbacio mogućnost koaliranja sa SDP-om, Bošnjaković je uzvratio kako ne zna kakva će situacija biti ubuduće, ali ne vidi da su HDZ i SDP baš bliski.
"Vidjet ćemo što će biti, nemojte tumačiti da nešto najavljujem jer mi imamo svoj program i svoje smjernice, naša Vlada ima rezultate koji su uspješni i dobri, s te strane vidim HDZ koji odlučno upravlja sustavom", rekao je.


Vezano za smrt 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića, koji je iz istražnog zatvora u Splitu u komi prebačen u splitski KBC, i tvrdnje roditelja da nije bilo reakcije institucija koje su bile upoznate s njegovim problemima, Bošnjaković je rekao da, prema onome što je doznao u razgovoru s upraviteljem zatvora nije bilo posebnih zahtjeva roditelja.
"Mi nekakvih posebnih zahtjeva roditelja za njega nismo imali, mi smo u okviru našeg sustava na svaku pritužbu, gdje je on bio u stalnom kontaktu sa svojom liječnicom, odmah reagirali upućivanjem u bolnicu. U tih nekoliko posjeta, što su roditelji bili, nije bilo nekakvih posebnih zahtjeva, čak ni od branitelja, koji je isto bio četiri ili pet puta u zatvoru", kazao je Bošnjaković.


Vezano za sudsku praksu po kojoj niži sudovi različito pristupaju ustaškom pozdravu "Za dom spremni", koji je po zakonu zabranjen osim u nekim izuzecima, Bošnjaković je rekao da je to klasično pitanje u nadležnosti sudova koji rade na usklađivanju sudske prakse.
"Taj pozdrav zaista smo osudili u svakoj prilici, a što se sudova tiče, oni sude od predmeta do predmeta. Vi znate da mi imamo u sustavu HOS koji i dan danas ima grb koji sadržava taj pozdrav", kaže Bošnjaković.
 

28. siječanj 2022 06:44