StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetProvjerite ispravnost svog vozila

Bilo gdje u Hrvatskoj: Do subote besplatno, i bez ikakvih sankcija, izvršite tehnički pregled

Piše šibenski.hr
25. studenog 2019. - 09:52

Od danas, 25. studenog do subote, 30. studenog, sukladno višegodišnjoj praksi i ove godine se provodi preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2019“, koja isključivo ima edukativni i preventivno-sigurnosni karakter, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko- kninske.

- Napominjemo da je akcija preventivna, a temelji se na poticanju vozača da u ovom vremenu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije izvrše tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko- kninske policije.

Policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će policija kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji.

- Naši statistički pokazatelji u prometu u proteklih deset mjeseci ove godine pokazuju da je na našem području utvrđeno 395 prekršaja ove vrste, nasuprot 613 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine, što je pad ove vrste prekršaja za 36,5 %, a to ukazuje da ovakve akcije imaju preventivan karakter, a u konačnici i podizanje razine sigurnosti u prometu- zaključila je Kosor.

20. travanj 2024 01:33