StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetAko krećete na put, evo obavijesti iz HAC-a:

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena za sve skupine vozila

18. studenog 2018. - 17:08

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje od 13,30 sati otvorena je za sve skupine vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Na dijelu dionice autoceste od južnog dijela tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, zbog vrlo jake bure.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene DC8 te Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali DC8 između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Zbog vjetra, za sav promet zatvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački DC54.
Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru. Snijeg povremeno pada i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

U Zagrebu promet teče otežano na križanju Samoborske ceste i ulice Velimira Škorpika, zbog prometne nesreće.
U prekidu su trajektna linija Lopar - Valbiska, katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka te Mali Lošinj-Cres-Rijeka.
Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

18. travanj 2024 03:25