StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetplanovi marka jelića

Ambicijama nema kraja: šibensko-kninski župan želi pobijediti na predsjedničkim izborima Zorana Milanovića

Piše Šibenski.hr
5. travnja 2023. - 10:28

Šibensko-kninski župan Marko Jelić i bivši šef Fond za obnovu te predsjednik Udruge ZRIN Damir Vanđelić ozbiljno razmišljaju o predizbornoj koaliciji i zajedničkom nastupu na izborima, piše u srijedu Večernji list.

Jelić i Vanđelić su nedavno navodno obavili prvi ozbiljni krug pregovora na kojima se nije razgovaralo samo o tome hoće li izaći skupa na parlamentarne izbore, već i u kakvoj bi kombinaciji mogli izaći zajednički na sve izbore koji slijede “superizborne” 2024. godine.

A to znači da bi, sklope li Jelić i Vanđelić doista dogovor o savezu, zajedno izašli i na izbore za EU parlament koji su, bude li sve “po planu”, prvi na redu iduće godine u svibnju, a potom i na parlamentarne, a u konačnici i na predsjedničke izbore.

Pa se već, doznaje Večernji list, razgovaralo i kako bi u tom slučaju Vanđelić bio njihov kandidat za premijera, što se nameće s obzirom na svoje veliko menadžersko iskustvo, dok bi se Jelić počeo ozbiljno pripremati za pokušaj osvajanja Pantovčaka što je uloga u koju se, za sada, baš nitko s političke scene ne gura.

Da bi Marko Jelić i Damir Vanđelić mogli zajedno na izbore šuška se već neko vrijeme i nije neobično obzirom da obojica ciljaju na centrističko biračko tijelo i obzirom da obojica računaju na one neodlučne koji nisu zadovoljni trenutnom političkom ponudom, a kojih je prema istraživanjima gotovo 20 posto.

26. travanj 2024 04:37