StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBIO JE ZDRAV

‘Aleksej je ubijen!‘; Suradnici ruskog oporbenjaka Navaljnog otkrili nove detalje! Traže hitno izručenje tijela

Piše SVIJET SD
17. veljače 2024. - 13:28

Suradnici Alekseja Navaljnog potvrdili su da je ruski oporbeni vođa preminuo u zatvorskoj koloniji na sjeveru Rusije.

Glasnogovornica oporbe Kira Yarmish izjavila je da su informacije Federalne popravne službe za autonomni okrug Jamalo-Nenec o smrti Navaljnog točne.

- Aleksej Navaljni je ubijen. Njegova smrt nastupila je 16. veljače u 14.17 sati po lokalnom vremenu. Tako stoji u službenoj obavijesti upućenoj Aleksejevoj majci - napisala je Jarmiš na svom profilu na društvenoj mreži X.

Jarmiš je dodao da tim preminulog oporbenika traži da se njegovo tijelo hitno preda obitelji.

- Zaposlenik u koloniji izjavio je da je tijelo Navaljnyja u Salehardu. Tijelo su odvezli članovi istražnog povjerenstva - dodao je Jarmiš i naglasio da se na tijelu provode "istraživanja".

Julija Navaljna, udovica preminulog oporbenog lika, rekla je u petak da odbija vjerovati medijskim izvješćima o smrti njezinog supruga u koloniji dok ne dobije službene dokumente.

Federalna popravna služba za autonomni okrug Jamalo-Nenec rekla je da se nakon šetnje osjećao loše i gotovo odmah izgubio svijest, a mjere reanimacije nisu dale pozitivne rezultate.

Navaljnijeva obitelj i suradnici napomenuli su da se nekoliko dana prije smrti osjećao dobro.

- Ne želim slušati sućut. Sina smo vidjeli u koloniji 12. veljače i bili smo na sastanku. Bio je zdrav i veseo - napisala je njegova majka Ljudmila Navalnija.

28. travanj 2024 07:25