StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetoptimističan

Aladrović: Pozitivna je situacija na tržištu rada, ne očekujemo otkaze. Skraćivanjem radnog vremena dodatno ćemo zaštititi poduzetnike i radna mjesta

15. lipnja 2020. - 17:28

Situacija na tržištu rada je pozitivna i ne očekujemo otkaze jer će Vlada mjerama skraćivanja radnog vremena dodatno zaštiti poduzetnike, radna mjesta i ekonomiju u cjelini, rekao je u ponedjeljak ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

''Svakodnevno pratimo situaciju na tržištu rada, a nakon što smo se uspješno othrvali krizi imamo 16.000 više zaposlenih nego početkom svibnja'', kazao je Aladrović nakon potpisivanja Ugovora o financiranju projekta 'Unapređenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine' u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva.

Ministar je procijenio da će isplate potpora za očuvanje radnih mjesta za svibanj iznositi do 1,9 milijardi kuna, dok će tim mjerama za lipanj biti obuhvaćeno do 100.000 zaposlenih.

Govoreći o mjerama skraćivanja radnog vremena Aladrović je kazao da je Vlada RH u posljednja tri tjedan u aktivnoj komunikaciji sa socijalnim partnerima i ministarstvom financija te ministarstvom gospodarstva kako bi se implementirao SURE program Europske komisije za očuvanje radnih mjesta.

''Radna skupina će svoj posao nastaviti sutra kada pristignu posljednji komentari naših socijalnih partnera. Vrlo smo blizu dogovora i nadam se ćemo tijekom sljedećeg tjedna objaviti kako će ta mjera izgledati'', kazao je Aladrović.

Pritom je zaključio da je namjera Vlade RH da u idućem razdoblju kroz tu mjeru očuva poslovnu aktivnost svih pogođenih poslovnih subjekata.
 

24. ožujak 2023 01:57