StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIVICA TODORIĆ DAO VELIKI INTERVJU U SVOM DVORCU

'Teško živimo, pomažu nam obitelj i prijatelji. Kći mi se, jadna, morala snalaziti da preživi'

Piše jutarnji.hr
9. siječnja 2020. - 09:12

Ivica Todorić je u Kulmerovim dvorima, gdje i dalje stanuje, primio novinarsku ekipu RTL televizije. Okružen spisima, bivši vlasnik Agrokora već tri godine prikuplja papire kako bi dokazao da su mu, kako tvrdi, nezakonito oteli tvrtku.

Na pitanje kako danas živi, odmah se požalio.

- Teško, mislim, pomažu nam obitelj i prijatelji, ne trošimo mi sad ne znam kakav novac za što. Živimo teško, ali veselo, jer pazite, ja ću kad se rasvijetli ovo dovesti novi duh u ove prostore, u ovu Hrvatsku, ne mogu vam reći kako se veselim što sam napravio, do kud sam došao i kako sam raskrinkao jednu kriminalnu organizaciju - kazao je Todorić za RTL.

Upitan da li se i dalje iznajmljuju Kulmerovi dvori, koji su se u jednom periodu iznajmljivali i za vjenčanja, rekao je:

- To je kćer moja dok mene nije bilo, snalazila se jadna da preživi - pojasnio je Todorić i dodao da obitelji to "nije ugodno, još je pritisak svega, dok se sve ne rasvijetli nije ugodno."

Što se tiče prodaje nekih dijelova imovine Fortenova grupe, Todorić tvrdi da se to ne smije.

- Dok se ne završe sudovi, oni ne smiju prodavati ništa. Ako prodaju, ja ovom prilikom upućujem informaciju - da ako se stvarno dogodi da neki danas od Agrokora žele kupiti oni moraju biti svjesni da će biti za štetu koju rade - tuženi.

Ivica Todorić za sve što se događa otpočetka krivi premijera Andreja Plenkovića i ljude kojima se okružio. Kaže da više vjeruje u Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.

- Škoro navodno osniva stranku. Imat će između pet i deset posto više od HDZ-a. Nema HDZ-a, nema... Dok je Plenković samo ide dolje, džaba, može biti tko god što hoće, ali sigurno, barem se nadam, imam iskustva djelomično s gospodinom Milanovićem da je to jedan ozbiljan čovjek. Puno je toga prošao, i siguran sam, a to je ono što je rekao, da će se držati Ustava - rekao je Todorić te izrazio nadu kako ovo nije njegov kraj.

Na pitanje vjeruje li da ponovno možete biti najjači gospodarstvenik u Hrvatskoj, odgovara:

- Apsolutno vjerujem! Pazite, ja jednostavno te vještine znam. Od pepela sam stvorio svjetski ozbiljne kompanije. Ja sam najveći borac protiv korupcije ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe, razumijete.

20. travanj 2024 12:55