StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRutinska provjera

'Običnu' osobu zaustavila je policija, nije imala vozačku: za razliku od one ministrice Žalac, ova je kazna nešto 'paprenija'

Piše J. V.
25. ožujka 2019. - 20:48

Od brojnih javnih osoba čuli smo u prošlosti, vjerojatno ćemo i uz budućnosti, kao argument da su njihovi potezi konstantno "pod povećalom javnosti". Stoga valjda češće i griješe, argumentiraju dok ih gledate u nevjerici, jer nije uvijek jednostavno biti pod svjetlima reflektora da ti javnost sudi.

No u nekim situacijama opravdanje jednostavno ne prolazi, dapače, samo je to nevjerojatnije da si je netko "pod povećalom" dopustio grešku za kakvu nitko van tog strašnog prostora nikada ne bi pronašao adekvatno opravdanje.

Primjerice, ne produljiti vozačku dozvolu tri godine nakon njena isteka.

Ministrica Gabrijela Žalac sudjelovala je u prometnoj nesreći u kojoj je ozlijedila pješakinju, devetogodišnju djevojčicu, a pritom nije imala važeću dozvolu. Za to je dobila novčanu kaznu u iznosu od 1000 kuna, odnosno 500 kuna ako kaznu plati odmah.

A kako je u sličnoj situaciji prošla "obična" osoba, iz naroda i bez stranačke iskaznice, i to zaustavljena u rutinskoj kontroli, otkriva danas Podravina.hr.

25-godišnjak je zaustavljen u subotu oko 18:40, javljaju, u Novigradu Podravskom, a upravljao je osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita. Kažnjen je novčanom kaznom od 6000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 18 mjeseci.

Iako je muškarac uistinu pokušao iskoristiti sve blagodati kojima se koriste vozači prije nego što je svoju dozvolu uopće zaslužio, kazna očigledno nije u skladu s onom koju je "zaradila" Žalac.

Usporedba traje manje od nekoliko sekundi, ali osjećaj gorčine mogao bi se malo duže zadržati - ne samo kod kažnjenog 25-godišnjaka, već i kod svih onih koji su se našli u vozilu bez odgovarajuće iskaznice. 

19. travanj 2024 23:41