StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPokopana na Mirogoju

'Nedostajat ćeš nam Tajči, bila si dobri duh naše redakcije': kolege novinari te brojne osobe iz društvenog i političkog života oprostili se od Tatjane Krajač (FOTO)

Piše PSD, JL
6. lipnja 2018. - 22:59

Na Mirogoju je pokopana Tatjana Krajač, urednica i reporterka informativnog programa Nove TV, koja je preminula u dobi od 39 godina nakon kratke i teške bolesti.

Posljednjem ispraćaju vrsne novinarke nazočili su njezini kolege s Nove TV, istaknuti novinari i voditelji Saša Kopljar, Andrija Jarak, Romina Kežić, Tonka Mandić, kolege s drugih televizija Maja Sever, Tončica Čeljuska i Sanja Mikleušević te brojne osobe iz društvenog i političkog života, poput bivšeg premijera Ive Sanadera, bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, šefa SDP-a Davora Bernardića, Milijana Brkića, ministra obrane Damira Krstičevića, Ivana Vrdoljaka, Darka Milinovića, Luke Bebića, Predraga Matića i mnogi drugi s kojima je surađivala tijekom svoje, gotovo 20 godina duge, novinarske karijere.

Tatjana Krajač dio tima Nove TV postala je 2003., a tijekom 15 godina rada u informativnom programu specijalizirala se za praćenje unutarnje politike: rada Vlade, Sabora, predsjednika i političkih stranaka. Sudjelovala je u uređivanju Dnevnika te mnogim važnim projektima Nove TV.

Od 2000. godine, odradila je sve predsjedničke, parlamentarne, europske i lokalne izbore, a kao jedini novinar iz Hrvatske pratila je dio američke predsjedničke utrke te prvu predsjedničku debatu Baracka Obame i Johna McCaina u Denveru.

Kao reporterka pratila je hrvatski put u Europsku uniju od vremena prije pregovora pa do punopravnog članstva, a o putu prema Europi izvještavala i u Hrvatskoj i usporedno u europskom parlamentu i parlamentima drugih zemalja članica. 2017. godine sudjelovala je u kreiranju uspješne rubrike Dnevnika Nove TV (NE)FORMALNO koju je uređivala i vodila zajedno s kolegom Mislavom Bagom.

16. travanj 2024 09:44