StoryEditorOCM
Crna kronikaPromet u županiji

Žurilo mu se, pa opalio po gasu do 223 km/h, policija mu uručila prekršajni nalog

Piše Šibenski.hr
18. travnja 2017. - 14:45


Prema statističkim pokazateljima šibenske policije u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno od 10. do 16. travnja na području županije dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća. Od toga broja u jednoj je prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala, u dvjema su dvije osobe lakše ozlijeđene dok je u 13 prometnih nesreća zabilježena tek materijalna šteta.

 
Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, njih 10, dogodilo se na području Šibenika i to s materijalnom štetom, a na području Knina se dogodila jedna prometna nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom. Na području Drniša evidentirano je pak pet nesreća, od kojih jedna s jednom poginulom osobom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća u najvećem broju slučajeva neprilagođena brzina kretanja vozila, a zatim slijede: nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno kretanje po kolniku.
 
Protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeto je ukupno 295 mjera od čega valja istaknuti nepropisnu brzinu (130), sigurnosni pojas (49), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (24), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (12), nepropisno uključivanje i isključivanje (10) itd.
 
Nadalje, u subotu, 15. travnja oko ponoći u Šibeniku je zatečen i 44-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom Renault, šibenskih registracijskih oznaka, i kojemu je izmjerena koncentracija od 3,25 g/kg alkohola u organizmu.

Istoga dana šibenski policajci su u večernjim na autocesti A1, kod odmorišta Krka, zabilježili najveću brzinu kretanja nekog vozila. Naime, 36-godišnji albanski državljanin svoj je audi albanskih registracijskih oznaka vozio brzinom od čak 222,5 km/h. Vozaču je uručen prekršajni nalog, priopćili su iz PU šibensko-kninske.
 

 

 

01. svibanj 2024 21:36