StoryEditorOCM
Crna kronikaUložili žalbu

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku ne odustaje od 50 godina zatvora za Tina Šunjergu<br />  

Piše Šibenski.hr
14. srpnja 2018. - 18:27




Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je žalbu protiv dijela presude Županijskog suda u Zadru prema kojoj je Tin Šunjerga zbog ubojstva majke i oca osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina te traži da se presuda preinači preinači u maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 50 godina.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku predlaže da Vrhovni sud Republike Hrvatske uvaži žalbu i preinači presudu tako da se optuženiku za oba počinjena djela izrekne jedinstvena maksimalna kazna zatvora sukladno čl. 46. st. 2. Kaznenog zakona’, navodi DORH u svom izvješću.

Šunjergu je, kako je poznato, Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru na čelu sa Sandrom Radanović u svibnju, tri mjeseca nakon početka suđenja koje je bilo zatvoreno za javnost, osudilo je na 40 godina zatvora zbog ubojstva svojih roditelja koje se dogodilo lani u Čistoj Velikoj.

Šunjerga je bio optužen da je krajem ožujka prošle godine na posebno okrutan način ubio svoje roditelje Silvanu i Marina. Majku je ubio u automobilu, u polju, hicem u potiljak, dok je oca, pripadnika Specijalne policije u Splitu, ubio u kući, također metkom u potiljak.

U javnost su nakon svirepog ubojstva počele izlaziti informacije kako se tada 19-godišnji Šunjerga na taj čin odlučio iz bezobzirne osvete jer je bio u kazni zbog korištenja lakših i težih droga, a roditelji su ga navodno planirali poslati i na liječenje.

Za svako ubojstvo roditelja Šunjerga je dobio 25 godina, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina koja je najviša moguća u Hrvatskoj. Iznimno, kako stoji u Kaznenom zakonu, za kaznena djela počinjena u stjecaju pod uvjetima propisanim tim Zakonom jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora može se izreći u trajanju 50 godina.

Drugooptuženi prijatelj Šunjerge, koji je bio u automobilu kada je Šunjerga smaknuo majku, dobio je uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje od tri godine zbog prikrivanja dokaza.
 

18. travanj 2024 02:09