StoryEditorOCM
Crna kronikaPožar u Dubravicama

Županijski vatrogasni zapovjednik: Situacija je dobra, više nema otvorene vatre; Izgorjelo je pet hektara guste borove šume (FOTO + VIDEO)

Piše šibenski.hr
8. kolovoza 2019. - 21:46

18.05

Kako je za Radio Ritam izjavio Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik situacija na požarištu u Dubravicama nije kritična:

- Više nemamo otvorene vatre. Međutim, sve do večeri na terenu će ostati dva kanadera i 30 vatrogasaca. Prema dosadašnjim procjenama izgorjelo je oko pet hektara guste borove šume. Problem je bio što se radi o vrlo visokoj šumi i nepristupačnom terenu- kazao je Dukić za Radio Ritam.

RANIJE

U četvrtak oko 15 sati planuo je požar na području Dubravica u skradinskom zaleđu.

Kako se doznaje od šibenskih vatrogasaca gori borova šuma na nepristupačnom terenu u predjelu Kovilići, tako da su u pomoć pozvane i zračne snage. U 15,45 sati zemaljskim snagama pridružila su se i dva kanadera. Prema informacijama iz Ministarstva obrane u gašenje požara uključit će se i jedan zračni traktor koji je bio u protupožarnom izviđanju.

Gasiteljima posao otežava i jako jugo.

Trenutačno su na terenu 23 vatrogasca iz JVP Šibenik, DVD Šibenik, DVD Dubravice, DVD Bilice, DVD Skradin s devet vozila.

Na ovom linku možete pogledati i video: https://www.youtube.com/watch?v=0g4-D4cdvwM

16. travanj 2024 10:08