StoryEditor
Crna kronikanovi detalji stravičnog napada

Zločin u Đakovu: ranjeni pravnik još je kritično, socijalni radnici na posao dolaze u crnini; 'Nismo u stanju raditi, jako nam je teško'

Piše JL
10. srpnja 2019. - 12:09

Strašni zločin koji se dogodio jučer u đakovačkom Centru za socijalni rad kada je ubijena djelatnica toga centra, a ranjen njezin kolega pravnik s kojim je dijelila sobu, zavio je Hrvatsku u crno.

Uhićen okrutni ubojica iz Đakova! Pronađen je u štali u okolici grada; Ubio je jedinu osobu koja je iskreno i brižno skrbila o njemu

Cure stravični detalji napada u Đakovu: rastrojeni muškarac prvo je upucao pravnika u glavu, potom likvidirao socijalnu radnicu; 'Ljudi su izlazili plačući'​

Ranjeni pravnik Centra Igor Pavić i dalje je u kritičnom stanju i liječnici osječke bolnice gdje je smješten bore se za njegov život, javlja N1.

Osumnjičeni za ubojstvo socijalne radnice sada se nalazi pod policijskim nadzorom u sobi za zadržavanje u Đakovu, a kako doznaje N1 iza 14h trebao bi biti prevezen u Osijek pritvorskom nadzorniku gdje će o daljnjim koracima odlučiti nadležno državno odvjetništvo.

Socijalni radnici preko društvenih mreža dogovorili su se da na posao jutros dođu u crnini te da se svi koji mogu okupe pred resornim Ministarstvom u 12 sati i 10 minuta, u vrijeme kada se jučer i dogodila pucnjava u Centru u Đakovu, kako bi upozorili na težak položaj u kojem se nalaze.

Socijalne radnice na Facebooku postavljaju natpis: 'Jedna od nas' te hashtag istoga sadržaja kao upozorenje na tragediju koja se dogodila.

HRT javlja da je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, kako neslužbeno doznaju, uputila svim centrima u državi naputak po kojem sljedeća dva dana ne moraju raditi sa strankama te ne moraju svi doći na posao, nego će biti dovoljno da organiziraju dežurstvo.

Ravnateljica đakovačkog Centra za socijalnu skrb Dubravkom Petrović izjavila je za N1 kako su djelatnici Centra i dalje u šoku.

- Ja bih prije svega u svoje osobno ime i ime svih djelatnika Centra za socijalnu skrb izrazila sućut obitelji Blaženke P. i našem kolegi pravniku za kojeg znamo da je teško ozlijeđen i da se bori za život. Mi smo zgranuti. Ne znam što zapravo reći, rekla je.

- Nikada radeći ovaj posao nismo očekivali da će nam se dogoditi ovakve stvari. Naš posao se sastoji u pomaganju ljudima, mislili smo da smo mi ti koji možemo nešto učiniti. Slučaj nas je zaprepastio. Nismo u mogućnosti raditi. Danas i sutra ne radimo, nadam se da će stranke shvatiti. Pokop naše kolegice je sutra u 16h na mjesnom groblju u Đakovačkim Selcima. Teško nam je, jako teško, izjavila je, prenosi Jutarnji list.

Pokušala je na upit novinarke odgovoriti na pitanje što je mogao biti okidač napada.

- To je toliko teško reći. To je bezuman čin. To je njegova iracionalna... To je nešto zaista iracionalno. Naše kolege su se uvijek trudile. Čovjek je dolazio kod nas jako puno puta. Desilo se to što se desilo. Nitko to nije mogao predvidjeti, ispričala je.

Na pitanje je li Centar podnosio prijave policiji za njegovo nasilno ponašanje, odgovorila je:

- Ne mogu reći da se nasilno ponašao. Usudila bih se reći da je teška stranka. Slali smo u nekoliko navrata dopise policiji i liječnicima, rekla je.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 07:34