StoryEditorOCM
Crna kronikaDA NE POVJERUJEŠ

Ženu lijepim riječima ‘zavidao‘ za pola, a muškarca za više od 1, 2 milijuna kuna – posudio i nikad nije vratio!

Piše Zdravko Pilić
17. studenog 2020. - 19:38

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1987.) zbog počinjenja dva kaznena djela prijevare iz članka 236. stavka 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (17. 11. 2020.)
Okrivljenog 33-godišnjaka se tereti da je od točno neutvrđenog dana 2016. godine pa do 6. prosinca 2019. u Šibeniku, koristeći stečeno povjerenje, od oštećenice zatražio da mu posudi različite novčane iznose, neistinito joj obećavši da će joj novac u cijelosti vratiti kada proda stan u Zagrebu, iako nije bio vlasnik tog stana, a potom i kada se proda obiteljska kuća u Žaboriću koja je bila vlasništvo njegove majke. Kada mu je oštećenica povjerovala i u više navrata mu dala na ruke novac ili ga uplatila na njegov račun u ukupnom iznosu od 550.000,00 kuna, novac je zadržao i nikad ga nije vratio oštećenici čime ju je oštetio za navedeni iznos.
Tereti ga se da je od ožujka 2019. godine pa do 3. prosinca 2019. u Šibeniku, ponovo s nakanom da se znatno nepripadno imovinski okoristi, oštećeniku neistinito rekao da mu svojim kontaktima i odnosom povjerenja s uglednim osobama iz kruga odvjetnika, bankara i gospodarstvenika može pomoći u spornim poslovnim odnosima, čime je stekao njegovo povjerenje, a nakon toga je od njega zatražio da mu posudi u više navrata novčane iznose, neistinito mu obećavši da će mu sav novac vratiti kada se proda njegova obiteljska kuća u Žaboriću. Kada mu je oštećenik povjerovao te mu u više navrata, dijelom u gotovini na ruke, a dijelom i na njegov račun i račun treće osobe uplatio ukupno 1.220.000,00 kuna, okrivljenika se tereti da je navedeni novac zadržao u cijelosti za sebe i nikad ga oštećeniku nije vratio oštetivši oštećenika za navedeni iznos.

24. travanj 2024 22:01